23 Şubat 2011 Çarşamba

Rahip/Kahin

1. NEDEN RAHİP/KAHİN ?

Artıları:
-Rahipler iyileştirme ve ölüleri diriltme yeteneğine sahip tek sınıftır. Şüphesiz...
-Rahipler her sınıfla beraber 2li kasabilir veya her partide buff vererek ve şifa basarak partileri güvende tutarlar.
-Rahipler uygun parti bulduklarında en hızlı seviye (lvl) atlayan sınıftır. Çünkü rahipler sadece iyileştirme amaçlı oldukları için hangi renk yaratıklarda kastıkları onlar için fark etmez.
(Partide 7 lvl dan fazla fark bulunmadığı takdirde...çünkü o zaman TP alamazsınız.)
-Rahiplere her zaman ihtiyaç vardır. Hem pvp hem de kasarken çok faydalıdırlar.
-Rahipler atak yapılı ya da iyileştirme yapılı olabilirler, hatta DEF vererek tank bile olabilirler. Tercih sizin... Alışılmış kalıpların dışına çıkabilirsiniz...

Eksileri :
-Savaş rahibi olmadığınız takdirde seviye atlamak için her zaman bir partiye ihtiyacınız vardır.
-Rahipler genelde en düşük defansa sahip dolayısıyla en çabuk ölen karakter sınıfıdır. Genelde iyileştirme yapılı olduklarından PVP de en önce seçilen hedeflerdir.

2.MODLAR

-Kolay Mod:Sadece 30.seviyeye kadar çıkabilirsiniz ve özel skiller bu modda kullanılamaz.Rahip olarak işe yaramazsınız.Bu seçeneği atlayın Smile

-Normal Mod:Bu modda her seviye atladığınızda 5 nitelik ve 3 yetenek puanı alırsınız.Seviye atlamak için gereken TP azdır ve hızlı yükselirsiniz. Normal modda en yüksek korkunç özellikli 4 delikli zırhlar ve silahlar kullanılabilir.

-Zor Mod:Bu modda her seviye atladığınızda 7 nitelik 5 yetenek puanı alırsınız ve seviye atlamak için daha fazla TP ye ihtiyaç duyarsınız.Normal mod oyunculardan daha güçlü olursunuz ve özel skilleriniz bulunur.Efsanevi nitelikteki 5 delikli zırh ve silahları kullanabilirsiniz.

-Aşırı Mod: Zor modda 40. seviyeye ulaştığınızda aşırı mod açılır.Bu modda her seviye atladığınızda 9 nitelik 5 yetenek puanı alırsınız.AŞIRI MODDA ÖLDÜĞÜNÜZDE 180 SANİYE İÇİNDE BİR RAHİP TARAFINDAN DİRİLTİLMENİZ YA DA DİRİLME TAŞINIZIN BULUNMASI GEREKLİDİR.YOKSA KARAKTERİNİZ BU SÜRE DOLUNCA TAMAMEN SİLİNİR!
Aşırı modda tüm skilleri alabilirsiniz. Örneğin: aşırı mod 60.seviye skili...Ayrıca en güçlü sayılan ilahi yani 6 delikli zırh ve silahları ancak bu modda kullanabilirsiniz.

**Aşırı modda dirilmek için gerekli nesne ve durumlar: Normal dirilme taşı,sürekli dirilme taşı(3 saat boyunca her öldüğünüzde en yakın şehirde otomatik olarak dirilirsiniz)Ayrıca SADECE RAHİPLERİN DİRİLTME LVL 2 skili sizi kaldırabilir.Bu skill sadece lvl 31 de açılır!!

3.NİTELİK / STAT PUANLARI

GÜÇ [STR] : Fiziksel atak ve okçu atağını arttıran niteliktir. Hiç bir rahipte gerekli değildir.

DEF [REC] : Fiziksel ve okçu atakları için savunma verir, yani sizin dayanıklılığınızdır. Rahiplerin biraz DEF sahibi olması fena fikir değildir. Daha çok ayakta kalmanızı sağlar.

ZEK [INT] :Büyü atağınızı arttıran niteliktir. SR olmak istiyorsanız bunu arttırmanız önerilir.

BİL [WIS] : Büyü direncini, mana seviyenizi,ve büyü ataklarınızın isabetini arttırır.Rahipler için en önemli niteliktir.Hangi tür rahip yaparsanız yapın mutlaka bu niteliğe de birkaç puan harcamalısınız..
Ne kadar fazla BIL iniz varsa o kadar çok iyileştirirsiniz.

BEC [DEX] : Ufak bir miktar fiziksel ve okçu atağını arttırır. Esas olarak fiziksel atakların ıska geçmesini önler. Aynı zamanda sizin ataklardan kaçınmanızı sağlar. BEC sizin Dp nizi arttırır. Rahiplerde gerekli değildir.

SAN [LUC] : Kritik hasarını ve kritik vurma yüzdesini arttırır. Her 5 SAN puanı size %1 kritik vurma şansı ekler. Rahip olarak kullanmanız önerilmez.

Modlara göre nitelik puanı dağılımı:
Parti için =partilerde uygun stat dağılımları, Solo için = tek başınıza kasarken kullanabileceğiniz dağılımlar.

Normal mod için :
Bu modda 5 stat puanı alırsınız. Rahip sınıfı için çeşitli denemeler yapmanız bu modda önerilmez! Size tavsiyem full BIL gitmenizdir.
-Full BIL (5) : en çok kullanılan ve en güzel nm yapısıdır. Partinizi iyileştirmede sorun yaşamazsınız.(Parti için)
-Full ZEK (5) : normal mod için fazla önerilmez. Eğer tek başınıza kesip biçmek istiyorsanız kullanabilirsiniz. Ancak fazla etkili olmaz.(solo için)
-BIL/DEF (3/2) : biraz dayanıklılık biraz iyileştirme... tavsiye edilmez çünkü puanlarınız bölmüş olursunuz. Etkili iyileştirmeniz olmaz.

Zor Mod için :
Bu modda 7 stat puanı alırsınız. Çeşitli değişik rahip türleri deneyebilirsiniz. UM de silinme korkusu burada olmadığından daha rahatsınızdır ve pvp için değişik fikirler uygulayabilirsiniz. Size önerim ful BIL ya da BIL/DEF dağılımlardır.
-Full BIL (7) : En çok kullanılan zor mod yapısıdır. İyileştirmeniz yüksek değerlere ulaşır ancak sizi dayanıksız bırakır hiç DEF vermediğiniz için.(Parti için)
-BIL/ZEK (5/2) :Bu dağılım size nm moda bir rahip kadar iyileştirme gücü ve biraz da büyü atağı verir. Partilerde etkili bir şekilde şifa basarsınız. Solo kasabilirsiniz ancak yavaş olur.(Parti için)
-BIL/DEF (5/2) : Bu dağılım güzel bir pvp dağılımıdır. Kasarken de etkilidir. hem normal mod kadar iyileştirme yeteneği hem de dayanıklılığınız bulunur.(Parti için )
-Full ZEK (7) : Bu şekilde solo kasmanız çok rahat olur, büyü atağınız çok fazladır, ancak iyileştirme yeteneğiniz çok kötü seviyelerde kalır.(Solo için)

Aşırı Mod için :
Bu modda 9 stat puanı alırsınız. Önünüzde çok çeşitli dağılımlar sizi beklemekte... Ayrıca özel skillerle birlikte çok güçlü bir rahip yaratabilirsiniz. Size tavsiyem full BİL ya da BİL/DEF rahibi seçmeniz.
-Full BIL (9) : Yaygın bir rahip stilidir. Size en mükemmel iyileştirme seviyelerini sağlar ancak kendinizi korumak için başkalarına ihtiyaç duyarsınız.(Parti için)
-BIL/ZEK (6/3) :Bu dağılın size iyi bir iyileştirme gücü ve vasat bir atak sağlar. Rahat bir şekilde partilerde rahiplik yapıp, tek başınıza da yavaş da olsa solo kasabilirsiniz.(Parti ve solo için)
-BIL/DEF(6/3)(5/4): Bu dağılım size etkili bir iyileştirme ve savunma sağlar. En yaygın pvp rahibi cinsidir ancak solo kasmanız biraz zordur.(parti için)
-ZEK/DEF(7/2): Nadir bir aşırı mod dağılımıdır. HM bir büyücü kadar atağa sahip olursunuz ama aynı zamanda dayanıklılığınız da gelişime açıktır.
-Full ZEK (9) : İyileştirme gücünüz çok düşük olacaktır ancak büyü atağınızla ancak birkaç kiçi boy ölçüşebilir.

Bu puan dağılımları sadece size yol göstermek için yazılan tavsiyelerimdir. Bu dağılımların çoğu denenmiş ve doğrulanmıştır. Yine de kendi rahibinizi yaratmak size kalmış... Unutmayın aşırı modda kanınıza dikkat edin ve Rahibinizle iyi vakit geçirin Smile